Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Közút - nem közút?


Vezetés Tiltott Átengedése

'Nem közúton vezettem, hanem mellékúton'. Sokan tévedésbe esnek amikor azt gondolják, hogy ez megoldás lesz ügyükben. Ugyanis a mellékút is közút. A KRESZ egyébként nem is alkalmazza a 'mellékút' kifejezést. Az a tény, tehát, hogy egy út milyen burkolatú, vagy milyen elhelyezkedésű - nem befolyásolja a megnevezést, amely szerint közútnak nevezzük azt az utat, amely a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület, illetőleg a magánterület, amely közforgalom elől el nem zárt terület. Ide sorolandóak az áruházak parkolói is, még akkor is, ha az beléptető akadállyal védett. Talán Ön is emlékszik Oszter Sándor színész esetére, aki egy bevásárlóközpont mélygarázsában követte el az ittas járművezetést, noha az áruház magántulajdon, a parkolója pedig magánterület - de - és itt a lényeg - a közforgalom számára nyitott. Így tehát legyen az egy autópálya, vagy egy főút, egy 'mellékút', dűlő, lejtő, köz, tér, nevesített vagy névtelen bel illetve külterület, zsákutca, üdülőövezet, tanya, gazdasági vagy iparterület, áruházi parkoló stb. - itt mind elkövethető az ittas járművezetés vétsége! Sok esetben fordultak már hozzánk olyan ittas vezetők is akik elzárt területen vezettek, mégis büntetőeljárás alá kerültek. Például egy vadász, aki egy olyan erdőben közlekedett, amely sorompókkal volt lezárva. Jogosítványán kívül a vadászengedélyét is bevonták, fegyvereit elvették, mert nem csak ittasan vezetett, hanem ittas állapotban a vadászatra is előkészületeket tett. Ő is Időben kapta meg az ittasvezetes.hu általi segítséget, ügye megfelelően zárult, majd újra vezethetett és vadászhatott. Ön is ittasan vezetett ? Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

 Tiltott átengedés


Vezetés Tiltott Átengedése

Amennyiben Ön a saját tulajdonában levő gépjárművében megengedi - vagy tűri - azt,  hogy egy ittas személy vezesse, Ön ugyanúgy büntetőeljárás alá kerül, mint az ittas sofőr. Ez független attól, hogy Ön is ittas volt-e. Miért? A válasz egyszerű: azért, mert Ön egyfajta bűnsegédként volt jelen - aktívan, vagy passzívan - egy olyan közúti bűncselekmény megvalósulsánál, melyet ittas járművezetésnek nevezünk. Ilyenkor gyakran előjön, a 'nem tudtam, hogy Ő (is) ittas' . Ezzel szemben a hatóság különböző módszerekkel, igen gyorsan be tudja bizonyítani, hogy Önnek tudomása kellett legyen arról, hogy akinek átengedte a volánt, ő (is) ittas, mert például együtt italoztak. Az átengedőre általában minimum fél év eltiltás vár! Ön nem engedheti meg egy befolyásolt állapotú személynek, hogy az Ön tulajdonában levő gépjárművet vezesse, miközben Ön is a járműben tartózkodik. Számos ilyen esetben járt el a Szuper és Társai Ügyvédi Iroda - sikerrel. Ittas vezetők országos képviselete! Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY