Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Bevont vezetői engedély


Bevont vezetői engedély nélküli vezetés'Bevonták a jogosítványom. Szerzek egy másikat'. Ezzel a mondattal is számtalanszor találkoztunk az évek során. Van aki úgy gondolja, hogy külföldi jogosítvánnyal még vezethet. Mert már van egy neki, vagy most fog 'beszerezni' egyet. Esetleg bejelenti a kormányablaknál, hogy elveszett, s kéri a pótlását. A folyamat megkezdése a gyakorlatban egyébként nem egy megvalósíthatatlan dolog. Egy gyors autósiskolai tanfolyam például Erdélyben, vagy épp Londonban akár három hét alatt elvégezhető. Ez nagy lehetőség annak akit több évre eltiltottak a járművezetéstől, vagy tart az utánképzéstől. Lássuk, hol is fog elbukni ez a terv. Ön bármely államban szeretne autósiskolába jelentkezni, ott egy okiratot kell aláírnia, amely szerint Ön semelyik más országban nem rendelkezik és soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel, illetve nem áll(t) eltiltás alatt. Tehát gyakorlatilag Ön egy aláírással már be is iratkozhat egy külföldi autósiskolába, sőt a vezetői engedély kézbe adásáig is eljuthat.  Ugyanez érvényes az elveszett vezetői engedély pótlására is. Abban a pillanatban ahogy aláírta ezt az okiratot, Ön okirathamisításért ismét bíróság elé áll, mely egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő! Így tehát kijelenthetjük, hogy amíg az eltiltás tart Ön semelyik más országban kiállított vezetői engedéllyel nem tud vezetni. Sokan hívnak fel minket olyanok is, akiknek honosított jogosítványuk volt, tehát az autósiskolát Magyarországon végezték, de valamilyen okból - például Németországban honosították. Fel kell hívnunk a figyelmét, hogy a honosított vezetői engedély csak egy másolat amely az eredeti engedélyre alapul, tehát nincs 'két jogosítványom volt, még van egy és azzal vezetek mostantól' lehetősége. Mindenkinek egyetlen vezetői engedélye van! A vezetői engedély személyhez kötött, és nem darabszámhoz! A pótolt vezetői engedély is a személy adatait tartalmazza. A személy pedig nem más, mint Ön. Ön tehát eltiltás alatt nem vezethet - akármilyen okmányt is próbál beszerezni, azzal csak még nagyobb bajba kerül. Ne feledje! Nem csak a jogosítványa van elvéve, hanem Ön el van tiltva a vezetéstől - személy szerint. Ezt pedig számítógépes rendszerből ellenőrzi a rendőr. Így tehát nem az a lényeg, hogy van-e valami, amit fel tud mutatni a rendőrnek az igazoltatáskor, hanem az, hogy Ön el van-e tiltva a járművezetéstől. Az ittas vezetésért elvett jogosítvány esetében tehát ez semmiképpen sem megoldás! Ittas járművezetés Btk. Hívjon minket azonnal, ha vezetői engedélyét elvették! Segít Önnek a Szuper és Társai Ügyvédi Iroda.

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 


Csak száz métert vezettem


Ittas vezetés rövid távolságA legtöbb ittas vezető ugyanazokat a mondatokat mondja el a kihallgatásán, amelyet a hatóság már ezerszer hallott. Ezek között az egyik tipikus védekezési kísérlet a 'csak száz métert vezettem' kezdetű mondat. 'Csak át akartam parkolni a másik oldalra'. A hatóság egyértelmű álláspontja azonban így hangzik: a megtett, vagy megtenni kívánt út hossza nem releváns. Lehetne az uticélt magyarázni, de az ittas vezetés megítélése nem a megtett, vagy a megtenni kívánt útszakasz hosszán alapul. Miért? Mert a hatóság nem tudja ellenőrizni, hogy Ön honnan indult. Azt pedig végképp nem, hogy hová tartott volna. Természetes, hogy Ön is azt mondta, hogy csak pár utcányit, egy rövid távolságot kívánt csupán haladni. Mindenki ezt mondja, ebben semmi újdonság nincs. A megtett távolság az alábbi példával szemléltetve jól érzékelhető, hogy miért is nem fő szempont: az elkövető otthon italozott. Egyszer csak úgy gondolta, hogy kiáll a ház elé az autójával, mert útban volt a kertészeknek. Amint kinyitotta a kaput és egy métert megtett, a járdán arra haladó kerékpáros teljes erővel beleütközött az autó elejébe. A kerékpáros átrepült a motorháztetőn, több foga kitört. Az elkövető a vezetői engedélyét három évre veszítette el és halmazatként szabadságvesztésre is ítéltetett, ugyanis a kerékpárosnak soha nem fejlődött ki újra a foga, így maradandóan fogyatékos lett. Az autós mindösszesen egy métert vezetett! Hívjon minket azonnal, ha bajba került! Segíteni tudunk Önnek is!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

 Ittas vezetés - utánképzés


Ittas járművezetés utánképzés

Napi szinten kapunk több megkeresést az utánképzéssel kapcsolatban - hogyan is lehet elkerülni. Először is oszlassuk el a közhiedelmet. Utánképzést tennie nem csupán annak az ittas vezetőnek szükséges, akit 6 hónapra tiltottak el a járművezetéstől, hanem minden ittas vezetőnek, akit bármennyi időre tiltottak el a közúti járművezetéstől. Ugyanis az interneten terjeng egy valótlan hír, amely szerint csak fél év eltiltás után kell erre a tanfolyamra járni. Ez tehát nem igaz! A másik tévhit, mely szerint utánképzést csak a büntetés letelte után lehet elvégezni. Az utánképzést a jogerős bírósági végzéssel és a bevonóhatározattal bármikor meg lehet kezdeni. Szintén tévedésben van az, aki azt gondolja, hogy az utánképzést csak abban a megyében lehet elvégezni, ahol lakik. Az utánképzés bármely megyeszékhelyen elvégezhető, a Nemzeti Közlekedési Hatóság állomásain. Tehát nem autósiskolában. 'Méltányosságból elengedhetik az utánképzést' - természetesen ez sem igaz. Ez olyan volna, mint méltányosságból elengedni az érettségi vizsgát és megkapni a bizonyítványt. Vannak, akik úgy hallották, hogy az utánképzési kötelezettség elévül ha eltelik bizonyos idő. Ez is hamis állítás, nincs elévülési idő.  Szintén tévúton jár, aki azt godolja, hogy ha a bírósági végzésben nem szerepel az utánképzés, akkor nem kell azt elvégezni. Nagyon sok ittas vezető akkor döbben rá hogy utánképzésre kell járnia, amikor a jogosítványáért bemegy a kormányablakhoz a büntetési idő letelte után. Ott éri a kellemetlen meglepetés. Ön is ittasan vezetett? Van mód az utánképzés jogszerű elkerülésére, az ügy elején. Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

 Ittas vezetés - Finn módszer


Ittas Vezetés Finn Módszeres Igazoltatás

A Finn módszeres igazoltatás már elterjedt Magyarországon is. Egyszerre több rendőr sorakozik fel, megállásra intve egész kocsisorokat. Ilyenkor a remény sincs meg, hogy aki arra halad, megkerülheti a fennakadást, mivel konvojszerűen, kivétel nélkül minden gépjármű megállásra kötelezett. Természetesen a leállási pontnál egy vagy több rendőrautó is készenlétben áll felkészülve arra, hogy valaki hirtelen elfordul vagy félreáll a rendőrőket megpillantva. Ez esetben utána indulnak, megállásra intik. Utóbbira azonban nincs sok példa, mert a rendőrök ilyenkor eleve olyan közlekedési pontokat jelölnek ki, ahol belátható szakaszon belül nincs útelhagyási lehetőség  például hidak, vagy hosszabb útszakaszok bekötőút nélkül. A Finn módszer lényege tehát, hogy a kikerülhetetlen rendőrzárba minden jármű haladjon be. Ott a felsorakozott rendőrök a sofőrt megszondáztatják. Negatív eredmény esetén továbbmehet, nincs igazoltatás sem. Pozitív eredménynél a helyszínre telepített hitelesített szonda rendelkezésre áll, így tehát a sofőr ott a helyszínen elveszti jogosítványát. Ön is ittasan vezetett ? Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY