Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Jogosítvány visszaszerzése


Kérjen tőlünk azonnali segítséget, mert a hosszú hónapokig, vagy akár egy évet meghaladó elhúzódó eljárását meggyorsítjuk, és vezetői engedélyét a lehető leghamarabb visszaszerezzük. Azonnal tájékoztatjuk Önt a várható eltiltás hosszáról, és a gyors visszaszerzés lehetőségeiről.

JOGOSÍTVÁNY GYORS VISSZASZERZÉSE

Az eljárást felgyorsítjuk, és vezetői engedélyét a lehető leghamarabb visszaszerezzük, a járművezetéstől eltiltást elkerüljük, vagy akár egy hónapos törvényi minimum időtartamra csökkentjük.

Elkerüljük az utánképzési kötelezettséget, hogy minél hamarabb visszakaphassa jogosítáványát.

Egyéb elkövetésen kívüli járműkategóriáit idő elött visszaszerezzük, (pl. A, C, D, Am, T) hogy az eltiltás leteltéig egyéb kategóriáival munkáját végezhesse, illetve legyen lehetősége egyéb kategóriáit vezetni.

Keressen minket azonnal, itt a tétlen várakozás semmit nem old meg, azonnal tájékoztatjuk, és segítünk Önnek.

AZONNALI SEGÍTSÉG

JOGOSÍTVÁNY ELVÉTELE, BEVONÁSA, VEZETÉSI JOGOSULTSÁG SZÜNETELÉSE

Ha ittas vezetés gyanújával intézkednek a vezetői engedélyt rendszerint a helyszínen bevonják, és fizikailag is elveszik. Amennyiben a vezetői engedélyét az elkövető nem tartja magánál, vagy nem adja át, abban az esetben is elveszti vezetési jogosultságát, ilyenkor a rendőrség értesíti a lakhely szerint illetékes kormányablakot, és határozattal kötelezik az elkövetőt vezetői engedélye leadására. Ilyenkor már egy igazoltatásnál is jó eséllyel kiderül, hogy szünetel a vezetési jogosultság minden gépi meghajtású közúti jármű tekintetében. (Pl. Am segédmotoros kerékpár kategória is, akkor is ha az korábban külön került megszerzésre.

A vezetési jogosultság rendszerint (minimum) az eljárás jogerős befejezéséig szünetel.

Az eljárás gyorsításával vezetői engedélyét a lehető lehamarabb visszaszerezzük.

JÁRMŰVEZETÉSTŐL ELILTÁS

Ittas járművezetés esetén a járművezetéstől eltiltás kiszabása kötelező, ez alól csak kivételes esetben lehet mentesülni.

Az eltiltás maximum 10 év lehet, vagy végleges hatályú.

Az eltiltás mértéke sok tényezőtől függ, pl. területileg az eljáró hatóságtól, az alkoholszint mértékétől, az elkövető előéletétől, ügyvédi közreműködés nélkül azonban az egy év alatti eltiltás nagyon ritka, magasabb alkoholszint esetén a két évet meghaladó eltiltás is igen gyakori.

A vezetési jogosultság szünetelését jelentősen meghosszabbíthatja az un. utánképzési kötelezettség, mert az eltiltás esetén alapesetben minden elkövetőnek igazolnia kell, hogy elvégezte az utánképzést, és az eltiltás letelte után csak ebben az esetben kaphatja vissza jogosítványát.

Az eltiltás mértékét minimalizáljuk, és az utánképzés is elkerülható ügyédi közreműködéssel, hogy jogosítványát minél előbb visszakaphassa.

SÚLYOS HIBÁK, AMIKET SOKAN ELKÖVETNEK

Ha bevonják jogosítványát, és vezetésen érik, szabálysértést követ el, ami pénzbüntetéssel, és további járműveztéstől eltiltással jár.

Ha a jogerősen kiszabott eltiltás hatálya alatt vezet bűncselekményt követ el, ami további akár évekkel is meghosszabbíthatja vezetői engedélye hiányát, és nem utolsó sorban azonnal őrizetbe vehetik, bent is tarthatják 48 óráig, és szabadságvesztést is kiszabhatnak.

Ha a vezetői engedélyét nem veszik el a helyszínen, ne használja, mert azzal újabb bűncselekményt követ el, hiszen olyan okiratot használ föl, amire nem jogosult. 

Ugyanígy, ha bejelenti jogosítványa elvesztését, és esetleg újat tud kiváltani, vagy netán más országban állíttat ki engedélyt, azt nem használhatja, az ilyen megoldási kísérletekkel még nagyobb bajba kerül.

Hibát követ el, ha ügyvédi közreműködés igénybevétele helyett ír egy kérelmet, hogy a munkájához szükséges a vezetői engedély, és vár, mert ezzel ugyan bajt nem okoz, ezzel a gyakorlatban azonban semmit nem ér el, hosszú és bizonytalan várakozás vár Önre, mire ügye ténylegesen lezárul.

Az ügy elhúzódása nem szolgálja érdekeit, hiszen vezetői engedélye az eljárás jogerős befejezéséig bevonás alatt áll. tehát azzal is hibát követ el, ha tétlenül várakozik, és bízik a csodában, hogy ügye jogi segítség nélkül gyorsan megoldódik.

AZONNALI SEGÍTSÉG       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY