Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Ittas Járművezetés Bírói Gyakorlat 2021
Sok ittas vezető rájött arra, amit már évek óta jelzünk mindenfelé: nem a rendőr dönt az ittas vezetés büntetéséről, hanem az ittas járművezetés bírói gyakorlat. Így tehát aki a rendőrt faggatja az utcán, hogy mégis mire számíthat - nagyjából olyan, mint ha meg sem kérdezett volna senkit. Nem lebecsülve a rendőröket, de teljesen más területen mozognak. Egy példával szemléltetve: ha a törött lábú ember a röntgenasszisztenst kérdezgeti, hogy szerint a főorvos műtétje hogy fog sikerülni, maximum tippeket kaphat, de érdembeli információt nem. Így tehát az ittas járművezetőnek felesleges a rendőröket faggatnia az ittas járművezetés bírói gyakorlat témájában, mivel ők rendőrök, és nem bírók. Azonban mi már több tízezer esetet ismerve jórészt tudjuk, kire mi fog várni.

Sokan azt gondolják, hogy minden azon múlik, hogy a bíró bal vagy jobb lábbal kelt-e fel aznap, és hogy szimpatikus-e neki az elkövető hajviselete, vagy nem. Ám az ittas járművezetés bírói gyakorlat nem erről szól. A bíró nem dönthet egyedül, hiszen ott van az ügyész is, valamint a fellebbezés lehetősége (másik bíró) és még számtalan tényező. Így tehát aki azt feltételezi, hogy az ittas járművezetés bírói gyakorlat a bírón egyszemélyben múlik, és azon, hogy a bírónak épp milyen napja van: balgaságot követ el.

Az ittas vezetés bírói gyakorlat ugyanis pontosan ezt jelenti, hogy a bíróknak van már gyakorlata benne. A bíró megnézi, hogy az adott területen, megyében, környéken - milyen sűrű ez a fajta bűncselekmény: az ittas vezetés, járművezetés. Azután vizsgálja az elkövető előéletét, személyiségét, körülményeit, a cselekmény és az elkövetés körülményeit. Összeveti más, megtörtént esetekkel, azok hogyan végződtek, és mindezt egybevéve próbálja a saját szemszögéből nézve megállapítani azt a büntetést, amelynek kiszabása által úgy véli a bíró, hogy célhoz ér a büntetés.

A vezetői engedélyt a bíróság azért veszi el, hogy megleckéztesse Önt. Ha Ön azzal érvel, hogy a jogosítvány nagyon kell, annál inkább hatni fog a "felnőtteknek szóló lecke". A jogosítvány elvételének célja, hogy Ön hátrányokat szenvedjen el, nehézségei támadjanak. Kérésre, jó előéletre: jogosítványt nem adnak vissza. A bírói gyakorlat a jó előéletet nem veszi felmentő körülménynek, csupán enyhítőnek. A büntetett előélet viszont egyértelműen súlyosbító. Piros pontot nem kap a józan sofőr! Feketét viszont kap az ittas.

Magyarország - mint sok más ország - nem tünteti ki azt, aki még soha nem vezetett ittasan. Nincs ilyen oklevél, emlékérem, hogy "10 éve józanon a forgalomban". Márcsak azért sem, mert a bíró nem ült Ön mellett 10 évig, és nem tudhajtja, vajon már hányszor vezetett ittasan. A legtöbb ittas vezető azt mondja, hogy "ritkán iszom, és soha nem vezetek ittasan". NIncs az az eszement ember, aki azt mondaná, hogy már sokszor vezettem ittasan, sokat is iszom, de még csak most kaptak el először. Tehát az, hogy Ön a bíróságon úgy állítja be magát, mint aki soha nem vezet ittasan, teljesen bizonyíthatatlan, légből kapott mondat, amire alapozni az égvilágon semmit nem lehet. Az ittas járművezetés bírói gyakorlat megtörtént eseteinek kimeneteléről hosszabb ideje vezetünk nyilvántartást, hiszen hozzáférhetőek a statisztikai adatok. Nálunk - az ittasvezetes.hu -nál - megtalálhatja mindezt. Telefonáljon ha baj van. Nincs mire, és nincs kire várni. 

 

Az elkövetés:
A mérés:
Szonda érték:
Időpont:
Hol történt:
Volt már ittas vezetése?
Mobiltelefon:
Email:       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY