Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Ez a vélemény az ittas vezetőkről


Ittas járművezetés határértékek

A társadalom jelentős része azt gondolja, hogy aki ittasan vezet, az egy aljas, erőszakos bűnöző, börtönben a helye és a jogosítványát örökre el kell venni tőle. A Facebook oldalunkon évek óta ezrével születnek az ilyen hozzászólások. Az emberek többsége az összes ittas járművezetőről azt gondolja - sőt tényként kezeli - hogy az ittas járművezető kizárólag száguldozik és így gázol halálra embereket, okoz súlyos baleseteket. Ezzel szemben mi már több tízezer ittas vezető ügyét ismerjük, és a valóság teljesen más. Az ittas vezetők többsége ugyanis pontosan tudja, hogy amit tesz helytelen, ezért mellékutcákon igyekszik mihamarabb hazajutni. Vezetése alatt egyfolytában a visszapillantó tükröket nézi, fél a rendőr megjelenésétől, esze ágában nincs kihajtani főútra, nagy forgalomba, nem hogy száguldozni. Természetesen vannak kivételek, de a mi statisztikánk egyértelműen ezt mutatja. Ráadásul a baleseti statisztikákban egyértelműen megjelenik, hogy a gyorshajtás, az elsőbbségadási kötelezettség elmúlasztása és a kanyarodási szabályok be nem tartása - sőt a mobiltelefonálás - egyértelműen kiemelkedőbb szerepet tölt be az ittas vezetéssel szemben. Jelenleg azonban a törvény a felsorolt eseteket csupán szabálysértésként ítéli meg, talán egyszer eljön az ideje, hogy a törvényhozók is ráébrednek, hogy ha az ittas vezetést ilyen súlyosan kell büntetni, akkor ezeket a balesetért felelős szabályszegéseket is sürgősen vétséggé kell nyilvánítani. Az ittas járművezetőnek, az embertársak vagy a hatóság együttérzésére és méltányosságára számítania nem érdemes. Szakszerű módszerekkel az Ön büntetése is jelentősen csökkenthető! Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

 Ittas vezető - aki csak egy sört ivott


Légalkohol mérés

'...Csak egy sört ittam...' Ezt a mondatot a hatóság több tíz - ha nem több százezerszer hallotta. Amikor az ittas vezetés kapcsán megkérdezte a rendőr - vagy a vért vevő orvos - arról, hogy mit ivott, biztosan felmerült Önben is, hogy kevesebb alkohol elfogyasztását mondja el, mert így biztosan a megítélés is jobb lesz. Vannak olyanok is, akik közvetlen a vezetés előtti percekre mondják el az alkoholfogyasztást, remélve azt, hogy ez szintén egy jó lépés lesz. Érdekes tény, hogy például a dohányzó ember a háziorvosának mindig kevesebb cigaretta elszívását mondja el, azt gondolva, hogy az egészsége azon múlik, hogy az orvos mit tud a dohányzási szokásairól. Ezzel szemben tudni kell, hogy a szonda, vagy a vérvétel eredménye nem téveszthető meg ilyen módon, mint ahogy a cigarettázó személy egészsége sem azon múlik, hogy a kezelőorvos mit tud arról. Azt, hogy Ön mikor és mit ivott, legtöbbnyire csak Ön tudja. Így tehát a hatóság - bár felteszi a kérdést - de annak a mérésekre gyakorolt hatása nincs. Ráadásul a jelenlegi tényállás szerint lényegében teljesen mindegy, hogy mikor és mit ivott az ittas járművezető, ugyanis a törvény kimondja, hogy amennyiben annyi alkoholt elfogyasztott - amennyi a befolyásoltság előidézésére alkalmas, akkor nem releváns, hogy azt mikor és milyen módon tette meg. Bármilyen furcsán is hangzik, de teljesen természetes, hogy Ön nem a valóságot közölte a hatósággal. Ugyanis szinte minden ittas vezető így viselkedik az előállításakor, idegesen, ráadásul alkohol hatása alatt. Ugyanis az alkohol nem csak a vezetési képességekre hat hátrányosan, hanem a gondolatokra, tettekre és kijelentésekre is. Mindez nem végzetes probléma, ugyanis az eljárás során még lehet korrigálni az eseménykor tett felelőtlen kijelentéseket. Az ittas vezetés határértékek megállapítása szempontjából lényegtelen, hogy az elkövető milyen alkoholfogyasztást közölt, így az ittas vezetéssel járó büntetése sem ettől fog változni. Szüksége van a jogosítványára a munkavégzéséhez? Keressen minket azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-926-8865 

 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY