Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2021
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-996-6235

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Ittas vezető, aki nem ivott


Légalkohol mérés

'...Szobafestő vagyok és a hígító gőzét lehelhettem be. Alkoholt nem ittam...' Az ilyen, és hasonló történetek rendkívül fel tudják bosszantani a döntéshozó hatóságot. Azt javasoljuk, soha ilyen jellegű védekezési kísérletet ne tegyen! Az említett példa esetében eleve kettős fogalomzavar van. Egyrészt a hígító nem alkohol, másrészt ha így is történt volna, az bódult állapot, amely szintén büntetendő - akárcsak az ittas járművezetés. Hasonlóképpen a 'pálinkás fogfájáscsillapítás' történetek, amelyek attól még ugyanúgy alkoholfogyasztásnak minősülnek, ha az kimutatható a szervezetből. A vérvétel vagy a hitelesített Ethylometer (alkoholszonda) nem mutatja ki a szájalkohol jelenlétét, mivel több tartományban mér. A levegőt a tüdőkapillárisokból fújjuk, s nem szájból. Az 'alkoholt kevertek az italomba' típusú  védekezés szintén nem állja meg a helyét, ugyanis az alkohol íze jellegzetes, főleg ha olyan töménységben keverik be, hogy az ittasságot okozzon. Lehetetlen úgy meginni - befolyásoltságot eredményező mennyiségű - alkoholt, hogy annak sem az ízét, sem a hatását nem érzi az elkövető. 'Cukorbeteg vagyok, diabéteszes. Biztosan azt mutatta ki a szonda' Erre egyszerű a válasz: alkoholszintet csak alkohol hoz létre. Semmilyen betegség nem termel alkoholt a szervezetben! Mindemellett vannak, akik arra hivatkoznak, mely szerint 'olyan gyógyszert szedek, ami alkoholtartalmú'. Igen, ez lehetséges. Viszont, ha így van, akkor ezt már akkor is tudnia kellett, amikor az adott gyógyszert a szervezetébe vitte. A gyógyszerek tájékoztatóján szerepel, hogy a járművezetés megengedett-e a szedésük mellett. Ha Ön ezt nem olvasta el, sajnos ez a hatóság szemében sem lesz felmentő körülmény. Az alkoholos befolyásoltság táblázat pedig nem mérvadó, ha valaki nem együttmüködő. Jogosítványa nélkülözhetetlen? Nincs mire várni. Ha bajban van, cselekedjen azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-996-62-35 

 Ittas vezetés - ráivás


Ittas vezetésért járó pénzbüntetésAz úgynevezett ráivásra való hivatkozás a legtöbb esetben hamvaiba hullik. A hatóságok oly' sokszor hallották már ezt a védekezést, hogy ezt az állítást igen erősen alá kell támasztani - például Igazságügyi Orvosszakértői Véleménnyel. A Szuper és Társai Ügyvédi Iroda el tudja készíteni Önnek ezt a szakvéleményt, amennyiben valóban ráivás történt, és ezt bizonyítani szükséges. Egy baleset kapcsán nem ritkán előfordul, hogy egy már eleve ittas - vagy még józan - sofőr a keze ügyébe kerülő szeszesitalból fogyaszt, vagy hazaérve idegességében iszik. Amennyiben ez igazságügyi orvosszakértői módszerekkel alátámasztható és a történet is életszerű úgy természetesen az ittas vezető felmenthető. Sok esetben azonban hiába védekezik egyedül az ittas vezető, a bíróság nem fogadja el érveit, nem rendel ki orvosszakértőt, így még ha valóban ráivás történt, akkor is elítélésre kerülhet. Ezért szükséges minnél hamarabb segítséghez fordulnia, ha ittas vezetésért került eljárás alá. Jogosítványa nélkülözhetetlen? Nincs mire várni. Ha bajban van, cselekedjen azonnal!

 S.O.S Vonal: 06-20-996-62-35 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY