Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal!

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-70-224-7474

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Ittas járművezetés kalkulátor


Ittas Járművezetés KalkulátorAz ittas járművezető egy olyan kalkulátort szeretne találni az interneten, amely megmutatja, hogy milyen büntetésre számíthat. Erről már írtunk korábban, amely szerint létezik ilyen (kattintson ide). Van egy másik fajta 'kalkulátor', amely nem a várható büntetést mutatja meg, hanem egy alkohol kalkulátor program, amellyel elviekben kiszámítható egy alkoholfogyasztás felfutó görbéje (felszívódás), valamint a lebomlás szakasza is. Ilyen kalkulátort például ide kattintva találhat. Az utóbbit óvatosan érdemes kezelni, hiszen az egyéni alkoholtűrőképesség, a betegségek, illetve a kalkulátorok pontatlansága miatt nem szabad száz százalékos hitelt adni ezeknek. Van aki pedig azt az ittas járművezetés táblázatot keresi, amelyben szerepel, hogy mik az ittas vezetés - ittas járművezetés büntetés határértékek. Ezt pedig Ön ide kattintva találja meg. Rendkívül fontos: a szonda (tehát a légalkoholmérő berendezés) a tüdőből feljutó levegő etilalkohol tartalmát méri. Ezt milligram / literben adjuk meg. A vér pedig fővéráramból, vénából kerül levételre, azt pedig gramm / literben adjuk meg. Nagyon sokan összekeverik ezt a két táblázatot! Hogyan számoljhatja ki Ön azt, hogy adott értékű légalkohol szint mennyi véralkohol szintnek felel meg? Szorozza meg a szonda eredményét 2.1-el. Ekkor megkapja a szubjektív értékét a vérvételnek, gramm / literben. Ugyanez visszafelé: ossza el 2.1-el a vérvételi eredményt, megkapja a szonda eredményét - milligram / literben.  Jogosítványa nélkülözhetetlen? Forduljon hozzánk most, amíg nem késő!

 
 S.O.S Vonal: 06-70-224-74-74 


Ittas vezetésért börtön


Ittas Vezetésért BörtönAz ittas vezetők egy része nem is gondol arra, hogy nem csak a jogosítványát, hanem szabadságát is elveszítheti. Ehhez elegendő ha már büntetett előéletű, vagy más cselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztése idejét tölti, esetleg maradandó fogyatékosságal járó - vagy halálos közúti baleset okozója, továbbá ha eltiltása alatt ismét vezet, vagy ittasan vezet, végezetül pedig, ha több, mint két alkalommal ittasan vezetett. Ezekből tehát bármelyik tényező meghozhatja a rácsokat! Azt tapasztaljuk, hogy azok az ittas vezetők akik már börtönben is voltak, illetve akiket egyáltalán nem érdekel hogy esetleg bekerülnek a rácsok mögé, őket teljesen felesleges 'riogatni' a jogosítvány elvételével, utánképzéssel, hiszen rájuk az egyáltalán nem hat, semmilyen visszatartó ereje nincs. Azonban a legtöbb ittas vezető nem esett még túl szabadságvesztésen, ezért is aggódik - joggal, hogy vajon lehet-e belőle ilyen kimenetel. A válasz egyszerű: igen, a törvény nyitott erre, már az első ittas járművezetés esetében is alkalmazhatnak szabadságvesztést, de megnyugtatásul közöljük, hogy ha a fent említett tényezők nem állnak fent, akkor ilyesmire a gyakorlatban nem szokott sor kerülni! Súlyosabb megítélés alá esik, ha az elkövető például egy rendőr: 'tíz hónap börtönbüntetésre ítéltetett, valamint másfél év - vezetéstől való eltiltást kapott tegnap egy rendőr, aki a közelmúltban - szolgálaton kívül - ittasan vezetett. Egy rendezvényen ivott négy korsó sört és autóba ült'. Amennyiben Ön ittasan vezetett és egy rutinellenőrzés alatt erre fény derült, az Ön előélete makulátlan és a cselekménykor nem okozott balesetet, továbbá ha eljárása és eltiltása alatt nem vezet újra, akkor a bírói gyakorlat szerint, első esetben nem számíthat arra, hogy börtönbüntetést kap! Ilyenkor némileg fellélegzik az ittas vezető, ugyanakkor előtérbe lépnek az egyéb következmények és ekkor már a jogosítvány elvesztése lesz a legnagyobb félelme. Jogosítványa nélkülözhetetlen? Forduljon hozzánk most, amíg nem késő!

 
 S.O.S Vonal: 06-70-224-74-74 

 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>       

Copyright © 2008-2019  Rolltime Invent Ltd.   ASZF IJBGY