Ittasan vezetett?
On-line segítség, minden kérdésre, azonnal!

Hogyan kaphatja vissza jogosítványát - akár idő előtt? Non-Stop felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében! Itt azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni szakemberektől, akik több, mint 40 ezer ittas járművezető esetét ismerik.

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-70-224-7474

Információk - kizárólag új érdeklődőknek

Felhívom


Ittas járművezetés közigazgatási birság

Ittas Vezetés Közigazgatási BírságMi különbözteti meg az ittas járművezetés büntetőeljárását a közigazgatási eljárástól?  Sokszor hallani,  hogy zéró tolerancia van. A legtöbb weboldal ezzel riogatja a látogatókat, mint ha ezt nem tudná Ön így is. Pedig valójában nincs zéró tolerancia! Tehát azok a weboldalak, ahol ezt lehet olvasni, eleve valótlant állítanak! Miért? A válasz egyszerű: van olyan alkoholmennyiség, amelyért sem büntetés, sem bírság nem jár - azaz sem büntetőeljárás sem közigazgatási eljárás nem lesz belőle. Ez pedig a 0.11 mg/l-nél kisebb szondaérték. Aki ezt fújja ki és az esetleges vérvétele is ezt támasztja alá (g/l értékben), az semmilyen büntetésre és bírságra nem számíthat, ugyanis az alkoholfogyasztás ekkor nem bizonyítható. Tehát nincs zéró tolerancia! Aki viszont kifújja a 0.11 mg/l szondaértéket és az nem haladja meg a 0.15 mg/l értéket, ő kerül közigazgatási eljárásba. Ennek a bírság tétele 30 ezer forint és 6 közlekedés előéleti büntetőpont. Aki 0.15 mg/l-nél nagyobb - de 0.25 mg/l alatti értéket fúj a szondába, szintén közigazgatási bírságra számíthat, kereken 100 ezer forint - és 8 büntetőpont ennek tétele. Az előbb említett két esetben a vezetői engedélyt nem veszik el - kivéve, ha a 6/8 ponttal együtt elérte a 18 pontos határt, amelynél fél évre elveszíti jogosítványát, és utánképzésre is járnia kell! Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben 13 büntetőpontja összegyűlt, haladéktalanul végezzen el egy önkéntes utánképzést, amellyel pontjainak számát csökkentheti. Szinte minden nap kapunk megkeresést '18 pontos vezetőktől' - de rajtuk nem tudunk segíteni! Nincs az a törvényes módszer, amellyel a 18 büntetőpont megléte esetén a jogosítvány megtartható. Amennyiben viszont büntetőeljárásba került ittas vezetésért, sürgősen forduljon hozzánk, segíteni tudunk! Ne várja meg az eljárás kimenetelét!

 S.O.S Vonal: 06-70-224-74-74 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


Ittas járművezetés eltiltás

Ittas Vezetés Büntetése'Amikor igazoltattak, már nem ültem az autóban. Nem láthattak a rendőrök engem vezetni' 'A házam előtt igazoltattak, már a kapubejáróban' 'Leparkoltam, és utána igazoltattak, amikor már arrébb voltam gyalog' 'Nem vezettem, csak ültem az autóban. Tanúm is van rá'. Ezeket a mondatokat ittas vezetők mondták. Ugyanakkor tudni szükséges, hogy a rendőrség szolgálati gépkocsijaiban videokamera van rendszeresítve. Egyrészt ez egy konkrét bizonyíték, másrészt pedig a rendőrök szava hangsúlyosabb, mint az ittas vezetőé. Ha nem így lenne, akkor bárki letagadhatná a vezetést, még akkor is, ha rutinellenőrzésben állították meg. Az tehát, hogy valaki nem ismeri el a járművezetés tényét, nem akadálya a jogosítvány elvételének, ha az ittasság gyanúja felmerült. Az évek során több, mint negyvenezer hívást kaptunk ittas vezetőktől. Sokan csak válaszokat keresnek kérdéseikre, de az előre gondolkodó emberek általában hamar és gyorsan - segítséghez fordulnak a Szuper És Társai Ügyvédi Irodához. Az ittas vezetőktől sokszor halljuk ezeket: 'Nem öltem embert' 'Nem okoztam balesetet' 'Nem értem, miért nem a valódi bűnözőkkel foglalkoznak a rendőrök' 'Nem éreztem magam ittasnak' 'A rendőrök is  mondták,  hogy nem látszom ittasnak'. Magyarországon - ellentétben sok más állammal - nincs olyan törvény, mely szerint egy ittas személy ne ülhetne a gépi meghajtású járművének vezetőülésében. Tehát ha Ön a gépjárművében ül ittasan, azzal még önmagában nem valósította meg az ittas járművezetés vétségének befejezett alakzatát. Amennyiben a vezetőülésben ül, és a gyújtáskulcs is be van helyezve, az már ugyanúgy előkészületi magatartásnak minősülhet, mint ha már be is indította volna a gépkocsit. Ilyenkor vizsgálni szükséges, hogy az előkészületi magatartás irányulhatott a járművezetés szándékára is? Az ittas járművezetés kísérletét valósítja meg az a személy, aki ittas (befolyásolt) állapotban beindítja a jármű motorját, de a gépjárművet nem mozdítja el a helyzetéből. A befejezett alakzat pedig egyértelmű: amikor az ittas személy a gépkocsit kimozdítja a helyzetéből. Volt már olyan esetünk amikor a gépjármű lejtőn gurult, motorja nem járt - mégis ittas vezetésért került büntetőeljárásba aki benne ült. Ugyanígy a vontatmányban ülő személy, aki kormányzásra és fékezésre képes - szintén eljárás alá kerülhet. Sürgősen forduljon hozzánk, ha ittasan vezetett! Ne várja meg az eljárás kimenetelét!

 S.O.S Vonal: 06-70-224-74-74 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

<< VISSZA      TOVÁBBI FRISS HÍREK >>

 
 

 
 

 
 

 
 

        

Copyright © 2008-2019  Rolltime Invent Ltd.   ASZF IJBGY