Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Ittas vezetés statisztika


Az elmúlt években hol Csongrád, hol Borsod-Abaúj-Zemplén, hol pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vezette az ittas járművezetők számának megyei statisztikáját.

Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ezen cselekmény megítélése és büntetése nagyban függ attól is, hogy hol és milyen nagyságban szaporodtak el a hasonló bűncselekmények. Zala megye például hosszú évek óta az egyik "legjobb" helyezésben áll, a legkevesebb ittas vezetővel (noha a népesség kisebb Tolna és Nógrád megyében) - így Zala megyében az országos átlag alatti büntetési tételek a jellemzőek - még ha csak 10-15%-al is, de jelentőségteljesen. Nógrád megye egyébként annak ellenére, hogy népsűrűsége a legkisebb, mégis országos átlag fölött áll az ittas járművezetők számának tekintetében, így a büntetés súlyosságában is.

Az utóbbi fél évben azonban erősen "feljött" Komárom-Esztergom megye. Naponta több megkeresést kapunk ebből a megyéből, és a jelen statisztikánk alapján úgy véljük, hogy ebben a pillanatban Magyarországon az ittas járművezetőket Csongrád és Komárom-Esztergom megyében büntetik a legsúlyosabban.



       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY