Ittasan vezetett?

On-line segítség, minden kérdésre, azonnal! 2023
ORSZÁGOS HÁLÓZAT

Hogyan kaphatja vissza munkájához, vagy családi ügyeihez nélkülözhetetlen jogosítványát? Itt felteheti kérdéseit, ittas járművezetés ügyében, ahol azonnali, díjmentes válaszokat fog kapni a várható következményekről és megoldási lehetőségekről!

 

 

 

S.O.S. Vonal - 06-20-805-3760

Információk - Non-Stop - országosan

Felhívom


Oszlassuk el a legnagyobb tévhiteket, az alkohol lebontásáról.


Sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha "nem ettek" "aznap", akkor valami megváltozik az alkohollal kapcsolatban. Oszlassuk el a legnagyobb tévhiteket, az alkohol lebontásáról.

Az alkoholt a máj bontja le, ehhez idő szükséges, mely egy passzív folyamat - nincs lényegi beavatkozási lehetőségünk -  az alkohol kiürülésének "gyorsítása" voltképpen nem lehetséges. A kereskedelemben kapható néhány - másnaposságra használatos csodaszer, tabletta - azonban ezek még ha hatásosak is, az alkohol lebontásában nem kapnak tényleges szerepet - maximum a másnaposság kellemetlen érzését csökkentik - talán. A népi hiedelem is jó néhány módszert ajánl. Sok folyadék, zsíros-fűszeres ételek, kávé, friss levegő stb. Ezek szintén - olykor- csökkenthetik a másnaposság érzését, de az alkoholt nem varázsolják ki a szervezetből. 

"HA SOKAT ETTEM, VAGY ÉPP SEMMIT - AZ VÁLTOZTAT AZ ALKOHOLSZINTEMEN"

Amennyiben valaki teleette magát az alkoholfogyasztás előtt/alatt/után - közvetlenül, az a felszívódást késlelteti, és egy minimális felszívódási veszteséget képez. Tele gyomornál lassabban ürül az alkohol - még tovább tart a másnaposság. Üres gyomornál - némileg több ereje van a szervezetnek az alkohol lebontásra, ezért hamarabb végezhet vele. Sem a tele, sem az üres gyomor nem tüntet el, és nem hoz létre alkoholszintet. 

Alkohol tartalmú ételek

Néhány ittas vezető nem hajlandó egyáltalán elismerni, hogy alkoholt ivott, hanem próbál kapaszkodni valami más lehetőségbe. Nézzük először az élelmiszerek körül kialakult mítoszt:

Konyakos-meggy, Dianás cukorka, vörösboros-pörkölt, sörtészta, rumos kókuszgolyó... és még sorolhatnánk. Nos ezekről először is azt kell tudni, hogy a főzés során az alkohol 95%.-ban elpárolog. A konyakos meggy, dianás cukor esetében számolni kell azzal, hogy annyira csekély a tényleges etilalkohol tartalma, hogy abból akár 10-15 kg (!)-ot is el kellene fogyasztani ahhoz, hogy tényleges véralkoholszintet hozzon létre. S ha mindez nem volna elegendő, akkor a fent felsoroltak nevében is ott van az alkohol: VÖRÖSBOROS pörkölt, KONYAKOS meggy, RUMOS dió. Tehát még ha sikerülne is az étkezésre "fogni" az ittasságot, az nem mentesít a felelősségre vonás alól, miután az elkövetőnek tisztában kellett azzal lennie, hogy például megevett 15 kg (...) KONYAKOS meggyet, amely alkoholtartalmú. Nyilvánvaló, hogy a hatóságok elött ilyen indokokkal nem lehet kibújni a felelősség alól.

Az ittas vezetés az a kategória, ahol nincs idő mire várni! Az idő döntő tényező lehet az eljárás szempontjából, éppen ezért rendkívül fontos hogy minél előbb szakszerű ügyvédi  segítséget kérjen! 



       

Copyright © 2008-2020    ASZF IJBGY