Ittas Járművezetés Bűncselekményének Következménye*

Ittas vezetésért járó büntetés 2018:

Az ittas járművezetésért kötelező bevonni a vezetői engedélyt - már a helyszínen sincs joga a rendőrnek ezt mérlegelnie. Emellett a bíróság pénzbüntetést szab ki, és/vagy közhasznú (úgynevezett jóvátételi) munka elvégzését is kiszabhatja. Az utánképzés szintén része folyamatnak.
1. A jogosítvány bevonása:

Időtartama némileg függ az előélettől. A "...még soha nem volt ittas vezetésem..." nem mentesítő körülmény, ugyanakkor visszaesőknél a szigor jóval nagyobb a korábbi évekénél. Továbbá a bevonás ideje viszonylagosan az elkövetés körülményeivel is összefügg, ugyanakkor az "...együttműködtem a rendőrökkel..." semmilyen szinten nincs befolyással rá. Ezen kívül - minimális szinten - az adott megye szigora is része ennek - attól függően, hogy az adott területen mennyire szaporodott el az ittas járművezetők száma.

Nincs az internet más oldalain olyan táblázat, melyben konkrét büntetési tételek lennének egy adott alkoholszinthez! Az elmúlt évek országos statisztikája alapján minimum 10-14 hónap (0,25 mg/l szonda vagy 0,5 g/l vérvételi eredményt meghaladóan) a jogosítvány elvétel idejének alsó határa. Ugyanakkor visszaesőknél - vagy ennél magasabb alkoholszintnél - évekről beszélhetünk.

Ennél azonban tudunk pontosabb adatokkal is szolgálni Önnek, személyre szabottan. Minden kérdésére tökéletes választ tudunk adni, anélkül hogy konzultációkra kellene járnia ügyvédi irodákhoz. Létezik az a megoldás, mellyel Ön akár 30 nap alatt visszakaphatja a vezetői engedélyét!

ittas vezetésért járó büntetés2. A pénzbüntetés:

Az interneten terjengenek milliós nagységrendű összegről szóló (olykor valós) hírek, ezzel ellentétben a gyakorlat ilyen összegű pénzbüntetéseket nem mutat. Tény viszont az, hogy a közigazgatási bírságok felső határának duplájától indulnak, így tehát átlagosan 200 ezer forint körüli pénzbüntetés az alsó határ - az úgynevezett igen enyhe fokú befolyásoltságnál. A gyakorlat szerint viszont a legtöbb ittas vezető legalább enyhe-közepes fokban ittas, amelynél a 3-400 ezer forint pénzbüntetés a gyakori. Szakszerű beavatkozással ez akár a töredékével lezárható, az pedig kamatmentesen, hosszú távú részletekben megfizethető.

Ittas Járművezetés Kalkulátor


3. Az utánképzés:

Az internet számos oldalán olvasható az a valótlan állítás, hogy az utánképzést (vagy ahogy a köznyelv hívja:'újravizsgázás, szigorított vizsga') "csak" hat hónap - vagy annál több - eltiltás esetén kell elvégezni. Az utánképzés ugyanis már minden ittas járművezetőnek kötelező - akit bármennyi időre is - eltiltottak a közúti járművezetéstől. Létezik viszont még mindig olyan törvényes megoldás, hogy Ön jogszerűen elkerülhesse ezt. Az oldal alján, az UTÁNKÉPZÉS menüre kattintva olvashat bővebben az utánképzés menetéről.

ittas vezetésért járó büntetés


Szeretné megismerni az alábbi 2018.- évi táblázatnak a teljes tartalmát?

ittas vezetés büntetése


Az ittas járművezetés nem csak a büntető törvénykönyv alapján bűncselekmény, hanem a közmegítélés szerint is az. Az ittas vezető nem számíthat embertársai jelentős együttérzésére. Az interneten - különböző fórumokon "panaszkodó" ittas vezetőket keményen támadják az embertársaik, a legkisebb átérzés nélkül. A rendőrség és a bíróság szintén nem lesznek az Ön szimpatizánsai. Mi vagyunk azok, akikre Ön most számíthat, akik tudjuk hogy mit érez, és mit szeretne elérni! Több tízezer ittas járművezető esetét ismerve kijelenthetjük, hogy egyedülálló gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, és pontosan tudjuk, hogy az ittas vezetőknek három alapvető vágya van: visszakapni a jogosítványt, minimalizálni a pénzbüntetést, és elkerülni az utánképzést.

Ahogyan az utánképzésen is elhangzik: "...ha egy autóvezető gyorsan hajt, szabálytalankodik, nem törődik a forgalom résztvevőivel - még nem tudhatjuk azt, hogy esetleg nem a haldokló rokonához siet, vagy feltört lakásába igyekszik, esetleg egyéb alapos indoka van arra, hogy alkalmi szabályszegővé váljon..."

Ugyanígy egy ittas vezetőnél sem tudhatjuk, milyen helyzetből indult útjára, volt-e nyomós oka rá, hogy a törvényi tilalom ellenére a vezetést válassza - még ha rövid távon is. Mi ennek szellemében segítjük az ittas járművezetőket abban, hogy visszailleszkedhessenek a forgalomba, ugyanakkor örökre szem előtt tartsák a történteket!

Ön most nincs egyedül, mert jelenleg egy olyan speciális weboldalt olvas, amelyet azok a szakemberek készíttettek, akik már több tízezer ittas járművezetővel találkoztak! Kollegáink magasan képzett ügyvédek, jogászok, és orvosszakértők, akik kizárólag az ittas járművezetésre szakosodtak. Mi az ittas vezetésért járó büntetés az adott esetre vonatkoztatva? Miért érdemes azonnal szakszerű ügyvédi segítséget kérni?

Azt javasoljuk most Önnek, hogy mielőtt még több órát eltöltene idegesen az internet előtt ülve, és teljesen összezavarodna a különböző oldalakon olvasható (eltérő) információk kapcsán, és az ittas járművezetés btk paragrafusaiban elveszne, ahelyett kattintson egyet, és tudjon meg most mindent ami konkrétan Önre vonatkozik!


ittas vezetésért járó büntetés